Vegán nacho sajtos zöldségkeverékkel töltött édesburgonya

2019.11.19

A nacho sajtszósz nem csak mártogatósnak zseniális, de akár egy főfogás része is lehet. 

Hozzávalók:

> 2 db közepes méretű édesburgonya 

> 300 g zöldségkeverék (borsó, kukorica, répa, zöldbab) 
> 4 ek. Hidegnyalat Vegán Nacho sajtszósz 
> só 
> bors

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amíg a sütő melegszik egy lábosban vizet forralunk, majd ha a víz felforrt beleöntjük a zöldségeket és puhára főzzük őket. Ha a sütő felmelegedett elővesszük az édesburgonyát, megdöfködjük egy villával, alufóliába csomagoljuk és betesszük a sütőbe 35-40 percre.Ez idő alatt leszűrjük a puhára főtt zöldségeket és összekeverjük a nacho sajtszósszal. Amikor elkészült a krumpli félbevágjuk, de vigyázzunk mert forró!!! Az édesburgonyákat kibelezzük, megtöltjük a nacho sajtos zöldségkeverékkel és vissza toljuk a sütőbe még 15 percre. Ha letelt az idő már csak meg kell várni, hogy egy picit kihűljön és már lehet is fogyasztani némi párolt zöldség körettel vagy akár rizzsel. 

© 2018 Molnár László. 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el