Mindenmentes kókuszgolyó

2019.11.19

Nekem mindig is hiányzott egy kis plusz a karácsonyi kókuszgolyókból, valahogy sosem éreztem azt, hogy "na most ez az igazi nekem való finomság", de most kifejlesztettem egy vadi úgy receptet és a hiányzó láncszemre is rábukkantam. Most mindegyik kókuszgolyót megtöltöttem Hidegnyalat Piemont Blondie krémmel, ezzel egy tökéletesen nyányós finomságot kapva. 😊

Hozzávalók:

🔹️ 150 g gluténmentes zabliszt

🔹️ 15 g cukormentes kakaópor
🔹️ 1 üveg Hidegnyalat Piemont Blondie
🔹️ 1 löttyintésnyi vanília aroma
🔹️ cukormentes meggylekvár (más lekvárral is jó)
🔹️ 1 löttyintésnyi rum (akinek nincs otthon annak mehet rumaroma, nekem most az nem volt otthon)
🔹️ 2 kk. Stevia
🔹️ 20 g kókusztej
🔹️ kókuszreszelék a külsejére

Elkészítés:

Először is a Piemont Blondi krémet pici kör szilikon formába töltjük, majd betesszük a fagyasztóba. Ez idő alatt elkészítjük a kókuszgolyók tésztáját. Minden hozzávalót pontosan kimérünk egy tálba, majd jó alaposan összedolgozzuk őket. Gyúrás után a keveréket hagyjuk 10-15 percig állni, hogy összeérjenek az ízek, ez idő alatt kellő képen megfagynak a Piemont Blondie golyszlik is. Ha letelt az idő végük ki a fagyasztóból a Piemont Blondie krémet és fedjük be a kókuszgolyó tésztával, majd formáljunk belőle golyókat. Nekem egy picit nagyok lettek. A Piemonti Blondie kis idő elteltével ki fog olvadni a kókuszgolyók közepében ezzel kölcsönözve ennek az igazi kis karácsonyi édességnek foodporn filinget.

© 2018 Molnár László. 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el