Mindenmentes Császármorzsa

2019.10.26

Egy jó császármorzsa sosem rossz és ez BRUTÁLIS lett!!! 😊

Hozzávalók

A császármorzsához:

> 1 egész csicseriborsó konzervnek a LEVE
> 50-60 g zabliszt vagy finomra darált zabpehely
> 1 üveg Hidegnyalat natúr kókuszjoghurt
> egy löttyintésnyi vaníliakivonat
> 100 ml víz
> 2 ek. Inka Sweet Stevia
> 1 csipet só

A gyümölcs szószhoz:

> 300 g fagyasztott gyümölcsmix
> 50-100 ml víz - 1 kk. utifűmaghéj
> 2 kk. Inka Sweet Stevia

Elkészítés

Előveszünk 2 tálat. Az egyikbe beletesszük egymás után a zablisztet, a Steviát, a kókuszjoghurtot és a vanília aromát, ha lehet ez legyen a nagyobb tál. Ezt jól összekeverjük.A másik tálban habbá verjük a csicserikonzerv levét, majd ezt óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a másik tálban lévő masszánkhoz.Ezután előveszünk egy közepes méretű serpenyőt kikenjük egy kis kókuszolajjal és beleöntjük a tészta felét. Szépen megsütjük mind a két oldalát, majd ha ez megtörtént még a serpenyőben feldaraboljuk egy fakanál segítségével olyan darabokra mint ami a képen is latható. Ha elfogyott a tálból az összes massza, előveszünk egy lábost és elkészítjük hozzá a gyümölcsszószt. A gyümölcsöket beletesszük a lábosba, majd begyújtjuk alatta a gázt. Hagyjuk, hogy szépen felolvadjon az összes gyümölcs, ez kb. 10-15 perc. Ha a gyümölcsök kiolvadtak és levet eresztettek hozzáadjuk a vizet, a Steviát és az utifűmaghéjat. Alaposan elkeverünk mindent egymással, majd ha úgy ítéljük meg, hogy kész van és nem kell meg utána ízesíteni, akkor nyakon öntjük vele a császármorzsát és már lehet is reggelizni.

© 2018 Molnár László. 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el