Spenótos-zöldfűszeres sajtkrémes "rántott" hús

2019.11.02

Diétába is beilleszthető spenótos-fűszeres sajtkrémmel töltött "rántott" pulykamell! 😊

Hozzávalók

Hozzávalók👩‍🍳:

> 500g pulykamell filé
> egy üveg Hidegnyalat zöld fűszeres sajtkrém
> 300-400g spenót
> só
> bors
> fokhagymagranulátum
> 2-3 tojás (panírozáshoz)
> zabliszt (panírozáshoz)
> zabkorpa (panírozáshoz)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és picit besózzuk. A spenótot egy evőkanálnyi kókuszzsíron megfonnyasztjuk, fűszerezzük, majd ha kész hagyjuk, hogy egy picit kihűljön. Ha hűlt egy kicsit hozzákeverjük a Hidegnyalat zöld fűszeres sajtkrémet és az egészet alaposan összekeverjük. Itt még lehet kóstolni és utána ízesíteni, ha kell. Elővesszük a pulykamellet és egy kis zsebecskét vágunk bele, majd megtöltjük a spenótos-zöld fűszeres sajtkrémmel. Ha teljesen megtöltöttük a pulykákat fogpiszkálóval összetűzzük a szájukat és már lehet is őket panírozni (zabliszt➡️tojás➡️zabkorpa). Panírozás után előveszünk egy sütőpapírral kibélelt tepsit és betoljuk a sütőbe 45 perc - 1 órára. Ha letelt az idő már csak meg kell várni, hogy egy picit kihűljön. Mellé köretnek addig lehet készíteni egy jó kis quinoa salátát sok, sok zöldséggel.🥗👌🏻😉

© 2018 Molnár László. 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el